De 10 beste auto’s om Nederland te ontvluchten mocht er een coup gepleegd worden

Die leeuw is helaas niet inbegrepen bij de prijs.

Precies een week geleden trachtte een paar optimistische mensen een militaire coup te plegen. Het is in Turkije mislukt, maar aangezien we vrezen voor een poging van Sylvana Simons en haar achterban van de politieke partij DENK leek het ons handig om voor jullie de  10 beste auto’s te benoemen mocht het goed fout gaan. We willen hier namelijk niet achterblijven.

 

10 Nissan GT-R Nismo

Wat betreft het vluchten uit een land is snelheid een belangrijk element tot succes. De Nissan GT-R is hiervoor de must-have. De originele GT-R is al erg snel, maar al wel een beetje oud, kies je echter voor het Nissan Motorsport pakket dan is de auto weer volledig up-to-date en ben je in een mum van tijd Nederland uit

fotorechten: Nissan
fotorechten: Nissan

 

9 Lamborghini Aventador

Als er een coup wordt gepleegd in Nederland ben jij natuurlijk niet de enige op de weg, het zal dus erg druk worden. Als je goed wil doorrijden heb je daarom een Aventador nodig. Als mensen dit gevaarte in hun achterspiegel zien weten ze gauw genoeg dat ze opzij moeten. Lukt dit niet; laat dan even de 6,5 Liter V12 even brullen om daarna de 700 paardenkrachten aan het werk te zetten.

foto door: Carsnaper
foto door: Carsnaper

 

8 Ferrari LaFerrari

Als de koning van zijn troon wordt gestoten is het fijn om zelf ook even tussendoor de koning te worden, dit kan alleen als je ook in de king of hypercars rijdt. Deze Italiaanse hypercar mengt snelle looks met wonderschone elegantie. Relax even en wees een koning in de koning onder de auto’s.

laFerrari

 

7 Volkswagen Lupo

Dit is wellicht even schrikken na alle hyper- en supercars die ik net liet zien, maar snelheid is niet alles. Aangezien de tankstations overvol zijn, is het onhandig als je vaak moet tanken. Een zuinige auto houdt je voor een langere tijd op de weg. De Volkswagen Lupo is een diesel van Volkswagen uit de tijd dat ze nog wel schoon en zuinig waren en zo kun je een verbruik van 1 op 30 halen.

scroll maar snel weer door, dit wil je niet al te lang hoeven aanschouwen
scroll maar snel weer door, dit wil je niet al te lang hoeven aanschouwen.

 

6 Paramount Marauder

de Marauder is een zwaar gepantserde SUV ook wel bekend van een aflevering van Top Gear. De auto is ontworpen in Zuid-Afrika, waar een beetje veiligheid in een auto zeer op prijs wordt gesteld gezien het aantal misdaden in de stad. Echter kan de Marauder ook hier goed te pas komen, sta je namelijk in de file dan ram je gewoon elke auto aan de kant. Wil het leger je tegenhouden dan is deze auto explosie bestendig en liggen er wapens op de achterbank. Niemand kan jou hierin stoppen

Die leeuw is helaas niet inbegrepen bij de prijs.
Die leeuw is helaas niet inbegrepen bij de prijs.

 

5 Porsche 918 Spyder

De Porsche 918 Spyder moet je pas hebben als je Nederland met haar rechte wegen hebt verlaten. De 918 is namelijk fenomenaal in bochten en ook de enige auto die sneller is op de ring dan de GT-R. Kom je buiten Nederland op de bochtige weggetjes dan ben jij het snelst van iedereen.

Porsche-918-Spyder-Prototype-Martini-Racing-3

 

4 Mercedes G500 4×4²

Een normale G klasse is leuk en aardig, maar het geeft je geen enkel voordeel ten opzichte van de andere weggebruikers. Neem je de 4×4 versie in het kwadraat dan heb je wel een voordeel. De verhoogde wielbasis geeft je de mogelijkheid om over andere auto’s heen te rijden, de ideale auto voor ongeduldige mensen die snel weer verder willen rijden. Zit er een Marauder achter je, dan ben jij wellicht de pineut en rijdt ie over jou heen.

01-Mercedes-Benz-The-G-Class-Squared-1180x686-EN1-478x274

 

3 Smart Fourtwo

De auto met de beste draaicirkel ooit kan erg te pas komen bij het vinden van afsnijd-weggetjes in een grote stad. Dit kan alleen met een Smart en dus is de Fourtwo de perfecte kandidaat als vluchtauto. Je kunt alleen niet zo veel meenemen.

smart

 

2 Mercedes E estate AMG Brabus

Wil je wel veel meenemen maar niet inleveren op snelheid dan is de E klasse een hele fijne optie. Deze auto heeft genoeg ruimte om de hond en het hondenhok mee te nemen. Om het extra gewicht te kunnen compenseren raden wij je aan om Brabus de auto eerst even onder handen te laten nemen voor de nodige extra pk’s.

Brabus-E63-850-Estate-4-1024x558

 

1 Rolls Royce Phantom

Het land ontvluchten is best een lange reis, je mag jezelf dan ook best verwennen met een luxe auto, zo kom je de reis zonder zorgen door. Iedereen snapt dat jij een big-deal bent en zal altijd opzij gaan voor jou. De auto wordt niet geleverd met chauffeur, maar huur er een in zou ik zeggen. Ga dan lekker op de achterbank zitten en geniet van een comfortabele rustige reis.

Rolls-Royce-Phantom-Limelight-Collection-1

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Ferrari Laferrari

De kunst van de stijgende waarde

Toen ik een jaar of twee geleden had meegereden in een Ferrari LaFerrari, vertelde ik …

About Jonas

Jonas is gek op auto's en vooral op Ferrari's. Lees zijn reviews over vooral de Italiaanse pareltjes!