Alfa Romeo 4C Review

In 2011 liet Alfa Romeo op de autosalon van Genève een concept auto zien genaamd de 4C. Er werd veel verwacht van de Alfa Romeo 4C aangezien dit de auto moest worden om Alfa Romeo weer op de kaart te zetten. In 2013 zouden de eerste auto’s van de band moeten rollen. Is de 4C zo goed dat er gezegd moet worden dat ze Alfa weer op de kaart heeft gezet?

De eerste gelukkigen om in Alfa’s nieuwste creatie te rijden waren de mensen die de zogeheten 4C Launch Edition mochten kopen. Laat dat nou net de auto zijn die ik afgelopen weekend heb kunnen testen vanaf de passagiersstoel.

De instelling van Alfa Romeo met de 4C was om ‘m zo licht mogelijk te maken. Dit is ze aardig gelukt door het gebruik van een ‘carbonfibre tub’  en door de achteras te maken van aluminium, de motor is ook niet groot. Alfa heeft hetzelfde motorblok gebruikt als die in de Giulietta met een inhoud van 1.75 liter, door het gebruik van een turbo geeft de motor maar liefst 240pk en 350 newton meter koppel. Voor een sportwagen is dit niet veel vermogen, maar omdat de auto maar 890 kg weegt is het kleine motorblok met relatief veel vermogen een perfecte combinatie voor zo’n auto. Met een groter motorblok was de auto weer zwaarder geworden dus denk ik dat deze motor perfect is voor de 4C. 890kg is heel weinig voor een auto, sterker nog, dat is minder dan een kleine stadsauto zoals de Volkswagen Golf.

Alfa Romeo 4C

Door het lage gewicht en de krachtige motor kan de 4C van 0 tot 100 in 4.5 seconden en houdt ze op met versnellen bij 258km/h. Razendsnel voor een auto met een prijs van 60.000 euro (tweedehands zijn de prijzen gestegen voor de Launch Edition) en zo is de 4C sneller dan haar concurrenten.

Zo, genoeg gepraat over de specs, hoe was mijn ervaring in de 4C?

Elke keer dat ik de 4C zie raak ik verliefd op het uiterlijk. Van achteren ziet de Italiaanse sportwagen er veel lager uit en dus lijkt de 4C meer op een supercar. Door de brede heupen lijkt de auto net als een roofdier, klaar om zijn prooi te bespringen. Nee ik had niet van de verkeerde pilletjes lopen snoepen, de eigenaar dacht er net zo over. De voorkant van de Launch Edition heeft nog wat extra speciaals waaraan je ze kunt herkennen, namelijk aerodynamische gaten in de voorbumper. Dat ziet er fantastisch uit en is iets wat ik mis in de normale versie van de 4C. De Launch Edition heeft ook nog de ‘oude’ koplampen met een zwarte achtergrond van carbon. Vanwege veel kritiek op deze lampen kwamen er nieuwe in de spider variant van de 4C. Ik vind de oude juist mooier.

Alfa Romeo 4C

Dan wordt het tijd om te gaan rijden, maar daarvoor moeten we eerst instappen. Dat is moeilijker dan verwacht, een bezoek aan de fysio komt er dus standaard bij bij een aankoop van een 4C. Het is het breken van je rug wel waard aangezien de cockpit een hele fijne sfeer geeft. Doordat een groot deel van de auto van carbon is gemaakt zie je het op meerdere plekken blootgesteld, het bedekken zou voor extra gewicht zorgen, maar het staat ook nog eens heel mooi. De stoelen zitten prima, maar het interieur is wel heel erg knus, wat voor langere ritten niet heel fijn zal zijn. Het pluspunt van dicht op elkaar zitten is dat je elkaar  nog een beetje kan verstaan, in de 4C zitten namelijk vanwege gewichtsbesparing geen geluidsdichte materialen. Prima voor autofanaten aangezien we het geluid van een fluitende turbo ook prima vinden. Neem je echter iemand anders mee die niks met auto’s heeft dan geef je diegene waarschijnlijk een slechte ervaring mee. De bagage ruimte is verder ook niet riant (er kan net één kleine koffer in) en wat er voorin de motorkap past weet niemand, die klep kan namelijk alleen Alfa Romeo openen. Achterin ligt ook nog de motor en de versnellingsbak en dus is het wel te begrijpen dat er niet erg veel bagage inpast. Het navigatie-systeem is volgens velen ook niet de beste, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. De 4C is dus verre van praktisch en ook niet al te comfortabel voor lange reizen. Toch heeft deze auto een speciaal plekje in mijn hart veroverd, maar hoe dan?

Alfa Romeo 4C

De 4C in zijn mooie rode kleur straalt alleen al van buitenaf veel blijdschap uit en door de breedte doet ‘ie qua looks niet onder voor een supercar en vanbinnen is er nog meer blijdschap te beleven. Allereerst is de snelheid magnifiek, het deed me enorm verbazen hoe we er bij elk stoplicht vandoor vlogen. Dit is deels te danken aan de automatische versnellingsbak die elke keer op het juiste moment weet te schakelen. Zelf schakelen met de flippers kan, maar is eigenlijk niet nodig. De 4C heeft geen stuurbekrachtiging (wederom  vanwege gewichtsbesparing) wat zorgt voor een heel puur rijgevoel, wellicht is het wel wat zwaar bij het inparkeren. Toen we op de snelweg reden drong het tot me door dat deze auto eigenlijk rondspringt over de weg en dat maakt ‘m zo leuk. Bij elke beweging die je maakt met ’t stuur beweegt de auto en doordat de auto zo licht is en hard geveerd voel je elke drempel. Dit pure rijgevoel wat doet denken aan een gokart/racewagen wordt helemaal afgemaakt door het leuke geluid van de auto. Elk moment dat je op het gas trapt fluit de turbo prachtige tonen achter je oor, en met schakelen een soort knal geluid met wat gerommel en gegorgel. De 4C voelt dus heel levend aan. Op de oprit van de snelweg merk ik hoe goed de wegligging is, de 4C lijkt in de bochten wel aan de weg geplakt te zijn.

Zet de 4C Alfa Romeo weer op de kaart? Voor ons autoliefhebbers wel, met de 4C heeft Alfa namelijk weer laten zien waartoe het in staat is en dat ze nog steeds de snelste auto’s kunnen bouwen. De 4C is snel, mooi, heeft een goed geluid én is een Alfa Romeo. Zet de 4C Alfa op de kaart voor mensen die eigenlijk niet van auto’s houden? Absoluut niet, maar daar is ‘ie ook niet voor bedoeld. Voor ons autoliefhebbers is de 4C alles waar we nog niet eens over durfden te dromen.

Met dank aan de eigenaar van de auto.

In 2011 liet Alfa Romeo op de autosalon van Genève een concept auto zien genaamd de 4C. Er werd veel verwacht van de Alfa Romeo 4C aangezien dit de auto moest worden om Alfa Romeo weer op de kaart te zetten. In 2013 zouden de eerste auto's van de band moeten rollen. Is de 4C zo goed dat er gezegd moet worden dat ze Alfa weer op de kaart heeft gezet? De eerste gelukkigen om in Alfa's nieuwste creatie te rijden waren de mensen die de zogeheten 4C Launch Edition mochten kopen. Laat dat nou net de auto zijn die…

Beoordeling

Handling - 9
Prestatie - 7.5
Comfort - 5.5
Geluid - 8
Design - 9.5
Interieur - 6.5

7.7

Algehele Beoordeling

De 4C is snel, heeft een goed geluid, stuurt goed en heeft een goede wegligging.

User Rating: Be the first one !

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Ferrari Laferrari

De kunst van de stijgende waarde

Toen ik een jaar of twee geleden had meegereden in een Ferrari LaFerrari, vertelde ik …

About Jonas

Jonas is gek op auto's en vooral op Ferrari's. Lees zijn reviews over vooral de Italiaanse pareltjes!