Aston Martin AM-RB 001: Een creatie van een genie

Stel je voor dat een autobedrijf aan komt met een auto die zo gespecialiseerd is en zo gecompliceerd is. Een auto waarin 100 jaar van specialisatie in is gestopt van drie kanten. Een auto die alles heeft van de toekomst, maar gebaseerd is op een auto uit het verleden. Het kan maar 1 soort auto zijn: een legende. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe Aston Martin AM-RB 001.

De nieuwe Aston Martin AM-RB 001 zal ergens in 2018 écht uitkomen, dus alles wat we nu te zien en te horen krijgen is een concept dat zeer dicht bij de werkelijkheid komt. Aston Martin beweert dat de auto veel aspecten heeft die een F1 wagen ook heeft. Dit is ook nogal aan het design te zien, maar de hypercar zal ook te gebruiken zijn op de normale weg en moet dus ook kunnen worden bestuurd door ‘normale’ mensen. We weten dat een paar van deze normale mensen al eerder dit jaar op een geheime locatie de Aston Martin AM-RB 001 concept al hebben aanschouwd. Deze mensen waren natuurlijk wel trouwe klanten van Aston Martin en waren er o0k bij toen Aston Martin’s eerste hypercar uitkwam: de One-77.

 

Het Design

Het design is, zoals je al hebt kunnen zien, een tikkeltje vreemd. Nou, vreemd kan ik het eigenlijk niet noemen, want de specialisatie die erachter zit is formidabel. Hoe hard de Apollo Arrow zijn best doet om de meeste downforce ooit te creëren voor een straat legale productie wagen, breekt de Aston Martin AM-RB 001 dit ongeschreven record in een handomdraai.

 

Aston Martin AM-RB 001
Bron: EVO

 

Dit alles is te danken aan 1 geniale man: Adrian Newey. Adrian Newey is bekend om zijn succesvolle carrière bij de F1 van onder andere McLaren en Red Bull. Als je alleen al goed naar het chassis kijkt zie je dat er gewoon goed ontworpen gaten in de auto zitten. Dit is vanwege de koeling van de motor en ook vanwege de ontzettend sterke downforce. De hele auto is gebouwd om een lichtgewicht carbon structuur, die afkomstig is uit de F1. Niks, maar dan ook helemaal niks, in de auto is gemaakt van staal.

Aston Martin AM-RB 001
Bron: EVO

Het meeste wat je aan de auto ziet is nog geheim, maar wat wij weten en wat wij zien zullen wij nu even combineren. Bij de voorkant zie je al gelijk een splitter voor de optimale aerodynamica. Echter zie je ook het eerste ‘gat’. Midden in de voorkant gaat de luchtstroom naar binnen waar hij vervolgens geleid wordt naar de motor. In het midden aan de onderkant is ook een grijze ingang te zien voor de lucht. Op deze manier wordt de optimale lucht innamen gecreëerd. De voorkant is ook relatief dun en begint ook een beetje op de voorkant van een F1 wagen te lijken. Ook zie ik gelijk dat er grijze vlakken zijn geplakt, die de lampen moeten worden zodra alle elektriciteit in de auto geplaatst kan worden. Ook de spiegels missen nog.

 

In het midden van de auto is de plaats waar de gelukkige bezitter plaats kan nemen. Een ronde bestuurdersruimte met vluigel deuren zal de inzittende afsluiten van de buitenwereld. De vorm van de bestuurders ruimt – rond en bijna helemaal van glas – was ook al terug te vinden op het DP100 concept, maar of deze daar ook vandaan komt is onwaarschijnlijk. De cockpit zal volgens de Britse automaker de comfort en bruikbaarheid hebben die je van een dure luxueuze auto kan verwachten. Dat mag ook wel, want dit schatje kost maar liefst 2.8 tot 4 miljoen pond. En nee, Brexit zorgt er niet voor dat dit bedrag kleiner wordt voor de Europese medemensen. Hoe dan ook, de stoelen zijn nog wel geplaatst als in een F1. Dit betekend dat de bestuurder flink naar achter zit met het stuur dicht naar zich toe en zijn knieën zitten boven zijn heup. En ja ik zei stoelen. Aston Martin zegt namelijk dat de Aston Martin AM-RB 001 geschikt is voor 2 personen, ondanks dat de ruimte er nogal smal uitziet. Ook kunnen deze twee mensen zich vol hebben gegeten met vettigheid en flink aan de zuip zijn geweest, want bij Aston Martin geldt de gouden regel Size doesn’t matter.

Aston Martin AM-RB 001

 

Achter de bestuurders ruimte bevind zich ook de atmosferische V12 motor. En dat is natuurlijk helemaal geweldig. Ferrari was altijd één van de top merken dankzij haar atmosferische V8, maar als je dat met het kabaal van een V12 combineert krijg je iets heel moois. De uitlaat gassen van de motor hoeven maar een klein stukje af te leggen, want aan de boven kant – achter de motor – van de auto bevindt zich het uitlaat systeem. Helemaal aan de achterkant zit dan het enige stukje actieve aerodynamica: de spoiler. Het komt bij hoge snelheden een beetje omhoog om de lucht te trimmen, maar bij het remmen bied deze geen hulp. Niet dat dat nodig is, want de remmen zijn gemaakt van carbon. Geen carbon ceramiek, maar alleen carbon. Fantastisch toch?

Aston Martin AM-RB 001
Bron: EVO

 

Aston Martin en Red Bull

Aston Martin is dus voor deze auto samen gaan werken met Red Bull. Bij Red Bull werkt namelijk ook iemand die zeer veel verstand heeft van design, aerodynamica en techniek. Ik heb het niet over Max Verstappen, maar over Adrian Newey. Adrian Newey is dé meest succesvolle F1 technicus ooit. De meeste mensen beschrijven Adrian Newey dan ook als een genie. Samen met Marek Reichman (Aston Martin) en David King  heeft hij aan deze auto gewerkt. Alles wat grijs is aan de auto is ontwikkeld door Red Bull en dus door Newey en alles wat groen is, is ontwikkeld door Aston Martin.

Aston Martin AM-RB 001Of het interieur een mix is zal Aston Martin ons uit moeten leggen, maar dat is nu nog allemaal zeer geheim, of
zoiets. Aston Martin en Red Bull hebben wel al gemeld dat er 99 tot 150 exemplaren worden gemaakt (en verkocht?) en dat er 25 daarvan track-only wagens worden. Natuurlijk zijn wij even rond gaan zoeken op het internet en nu blijkt dat er al 375 mensen zijn die ervoor smeken om de auto te mogen ontvangen. De prijs voor deze hypercar? Ik zal de prijs nog even herhalen: 2.8 tot en met 4 miljoen pond.

 

Maar hoe doet de auto het op de weg?

Het enige wat Aston Martin zegt is dat ze streven voor geweldige prestaties. Best origineel hoor. Nog nooit gehoord. Wel weten we trouwens al dat de Aston Martin AM-RB 001 duizend PK lever per 1000 kg. Een 1:1 vermogen tot gewicht verhouding! En je kan blijven zeggen dat Koenigsegg dit allang deed, maar deze auto komt zo dichtbij een Formule 1 auto dat hij Koenigsegg op elke ronde rond Spa, Le Mans, Nordschleife of misschien wel Zandvoor echt zal vernietigen. Hier is even een voorbeeld. De Koenigsegg One:1 megacar doet een ronde rond Spa in 2 minuten en 32.14 seconden. Een record dus voor productie auto. Een formule 1 auto doet dit echter op z’n snelst in 1 minuut en 52.42. Dat is dus 40 seconden sneller. Nu zegt Newey ook nog eens dat de nieuwe Hypercar nóg sneller is dan een F1 auto van nu.

 

Aston Martin AM-RB 001
Bron: EVO

 

Er is trouwens wel nog een dingetje aan Aston Martin AM-RB 001. Hij zal geen achteruit bezitten en ook niet op de straat legale. Dit heeft Aston Martin gedaan vanwege de hele filosofie achter de auto. Alles moet licht gewicht zijn, dus een achteruit kan de auto wel missen.

Echte prestaties van de auto zijn niet bekend. Idem voor welke races de auto wordt ingeschreven.

 

Een oud design?

Aston Martin AM-RB 001Aston Martin claimt dat er achter zijn nieuwe pareltje 100 jaar van specialisatie zit. Echter ziet alles er heel sciencefiction uit en heel toekomstig. Toch is het heel erg simpel. Je kan zien dat sommige rondingen van de auto ook terug zijn te vinden in de oude racewagen concepts uit de jaren 60. En de perfecte proporties die je verwacht van een Aston Martin. Elegant noem ik de nieuwe Aston Martin nou niet. Maar elegantie in combinatie met snelle en scherpe looks is moeilijk. Dat weten we allemaal. Ook al doet de LaFerrari dit erg goed.

 

 

 


Ik heb, net als vele andere, Aston Martin altijd al een heel gaaf merk gevonden. Alles wat zijn creëerde klonk gaaf en zag er mooi en lekker Brits uit. De eerste hypercar van Aston Martin – de One-77 – vond ik ook helemaal geweldig. Echter vind ik dat de nieuwe Aston Martin AM-RB 001 niet goed bij Aston Martin past. Niet dat ik hem niet gaaf vind, want hij is wel gewoon heel vet. Vooral als je een beetje vanaf de zijkant kijkt zie je eigenlijk gewoon een Pagani Huayra met wel goed downforce. Of eigenlijk te veel downforce voor de Huayra dan. Ik weet zeker dat de nieuwe Aston Martin AM-RB 001 de gevaarte van de weg zal worden en zeker een veelvoudig titel houder.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: