Audi stopt met Le Mans en gaat naar Formule E

Het is definitief. Audi trekt de stekker uit de beroemde 24h Le Mans en gaat over op een daadwerkelijke stekker. Na 17 succesvolle seizoenen vinden ze het wel mooi geweest. Het is nu zeer waarschijnlijk aan Porsche om het voor touw te nemen in de LMP1 series.

Doelen op het lange termijn is de reden voor Audi om over te stappen naar de Formule E. Het besluit is geen verassing. Audi heeft sinds 1999 13 keer gewonnen. Ook komt erbij kijken dat het moederbedrijf, Volkswagen, graag aan haar image wilt werken rondom uitstoot. Daarbij komt ook dat het VW concern een beetje geld wilt besparen en in dat LMP1 gaat nogal wat geld zitten. Audi stopt echter niet volledig met fossiele brandstoffen. Zo nemen ze nog steeds deel in de DTM van Duitsland en een beslissing wordt nog gemaakt over de World Rally Cross.

Voor Audi was de beslissing vrij makkelijk. Na 13 keer winnen op de 24h van Le Mans valt er niet zo veel meer te bewijzen. Het is niet waarschijnlijk dat de elektrische technologie snel zal gebruikt worden in productie modellen van Audi. Echter maken Mercedes-Benz en BMW al deel uit van de Formule. Dit geeft natuurlijk wat groepsdruk richting Audi. Audi wordt ook steeds dieper de Formule E in gestuurd sinds enkele Audi race coureurs de Formule E al hebben gewonnen.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: