BREEK! Gecrashte Koenigsegg One:1 op de Nürburgring !

Ik haat maandagen. Zo als vele van jullie weten is het testen van de Koenigsegg One:1 een tijdje geleden officieel gestart. Aan die testen – met als bedoeling natuurlijk een ronde record neer te zetten – is nu een eind gekomen. De Koenigsegg One:1 op de Nürburgring is vandaag gecrasht. Een droevig dag op de Nordschleife.

De Koenigsegg One:1 is ingezet om het ronde record voor een productie auto te verbreken op de Nordschleife. Deze staat nu op de naam van de Porsche 918 Spyder. De Megacar is met hoge snelheid gecrasht op de Adenauer Forst sectie. De klap was zelfs zo hard dat de One:1 in brand vloog. Gelukkig is de bestuurder zonder kreukels uit de auto gestapt. Er kunnen verschillende mogelijkheden zijn voor de crash. Voorbeelden zijn een fout van de bestuurder, een fout van de auto, dier op de baan, gladheid en wat je er nog maar bij kan verzinnen. Wat ik probeer te zeggen: oordeel niet te snel over onze arme Zweden.

Koenigsegg One:1 op de Nürburgring !

De Koenigsegg One:1 op de Nürburgring vandaag was chassis #107. Beter bekend als de 2e Koenigsegg One:1 ooit gebouwd. Het is ook de Koenigsegg die de heuvel klim deed op Goodwood Festival of Speed in 2014. Deze Zweedse Megacar was echter uitgerust met verschillende opstellingen voor de ontwikkeling van aankomende auto’s. Volgens bronnen wordt de auto herbouwd. De auto is door Koenigsegg terug gekocht van een Duitser.

Toen eenmaal bekend werd gemaakt dat de Koenigsegg One:1 op de Nürburgring aan de bak moest vulde Koenigsegg het één en ander aan. Zo zouden ze niet officieel voor een ronde record gaan, maar het zou wel tof zijn. Ook was de veiligheid van de bestuurder belangrijker dan het rondje zelf. Dat is bij deze ook wel bewezen aangezien de bestuurder nog leeft. Ook wordt voor elk hoekje, bobbeltje en takje een tactiek gemaakt.

Koenigsegg One:1 op de Nürburgring !

Specificaties

De Koenigsegg One:1 wordt aangedreven door een twin-turbo charged V8 die 1,361 pk levert en 1,371 nm aan koppel. De Koenigsegg heeft een kracht aan gewicht ratio van 1:1 (vandaar ook de naam, snap je). Al deze kracht wordt naar de achterwielen gestuurd waardoor alleen echt ervaren bestuurders deze Megacar op het circuit aankunnen. Nul naar 100 km/u doet de auto in 2,8 seconden en 0 naar 300 in een verbijsterende 11,39 seconden. De topsnelheid ligt theoretisch gezien op 451 km/u, maar nog niemand heeft dit durven doen.

 

Koenigsegg One:1 op de Nürburgring !

Foto’s via gtspirit.com

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: