Ferrari F12 TDF Review

Neem een Ferrari F12, geef die 40 pk extra en maak ‘m wat lichter. Dan komt er iets uit genaamd de Ferrari F12 TDF. Het lijkt mij mooi om te debuteren op TheSupercarMagazine met mijn rij-impressie van deze auto.

De F12 TDF heeft een 6,2 liter V12 met maar liefst 780 pk en 705 nm koppel. De remmen zijn afkomstig van de Laferrari, zodat ze passen op de vergrote voorbanden van de auto. Voor de rest zijn er overal op de auto spoilers toegevoegd waaronder op de ramen van de inzittenden. De auto heeft er 2,9 seconden voor nodig om op 100km/h te zitten, dit is net zo snel als de LaFerrari en 0,2 seconden sneller dan de normale F12. Ferrari meldt ook dat de TDF 100kg lichter is. Hallo? Ben je er nog?

Ferrari F12 TDF

Toen mij werd gevraagd of ik mee wilde rijden in de TDF zei ik natuurlijk meteen volmondig: Ja! Let wel: meerijden. Ik heb dus nog niet achter het stuur gezeten.

1 jaar geleden heb ik al meegereden in de 599 GTO wat in feite de echte voorganger is van deFerrari F12 TDF TDF, ik weet nog goed hoe dit was (sindsdien was het mijn favoriete auto). Ik was dan ook erg benieuwd naar de TDF, zou ie wel echt beter zijn?

Om te beginnen het uiterlijk. Toen ik de TDF op foto’s zag was ik er bepaald niet zeker over maar toen ik haar in het echt zag was ik er meteen zeker van: de TDF is mooier dan de GTO. In mijn opinie is er maar één merk wat bruutheid met elegantie kan combineren in een auto, namelijk Ferrari. Dit vond ik bij de GTO perfect gelukt, maar bij de TDF nog meer. Wat een geweldig uiterlijk heeft deze wagen. Kijk naar de voorkant van de auto en je zult je afvragen waarom men nog steeds zegt dat een Duitse Lamborghini voor “echte mannen” is.

 

Het is een pure middelvinger naar elk gezin wat met hun auto blijft plakken op de linkerbaan.

 

 

Gas op de Ferrari F12 TDF

Ferrari F12 TDFNadat ik een aantal foto’s heb gemaakt voor de Instagram pagina was het tijd om te gaan rijden. Ik doe de deur open en kijk naar het mooiste interieur wat ik ooit heb  gezien in een Ferrari. Het mooiste moment van in een Ferrari gaan zitten vind ik het moment dat je de riem vast doet. In dit geval waren het race riemen en voelt het alsof de auto je een stevige knuffel geeft. Nee, ik heb niet de omvang van een walrus.

Die riem was erg handig gezien we meteen vol gas de stad verlieten om even goed gas te geven op de snelweg. We staan voor een stoplicht wat uitkomt op een leeg stuk snelweg. Gelukkig staan we ook nog eens vooraan. Flits: de lichten gaan op groen en zo gaan we vol gas de bocht door om tot mijn verbazing flat out te gaan. Dat. Was. Geweldig. Ik vroeg me al af waarom de eigenaar me meerdere keren vroeg of ik mijn gordel vast had.

 

Vol gas rijden in een Ferrari F12 TDF is onbeschrijfelijk. Allereerst is er de snelheid van de auto. Binnen een mum van tijd rijd je 250km/h, waarmee ik heus niet wil suggereren dat we dat ook echt deden, meneer de politie agent. Het mooiste is nog wel het geluid. Een geluid wat door merg en been gaat.

Ferrari F12 TDF

In de afgelopen 3 jaar heb ik gereden in een Alfa Romeo 4C, een Aston Martin V8 Vantage, Lamborghini Murcielago, Ferrari California, 458, 599 GTO en LaFerrari. Geen een ritje is echter zo spannend geweest als ik had in de Ferrari F12 TDF. Een dikke V12 voorin in combinatie met achterwielaandrijving zorgt voor een spannende en fantastische ervaring.

Heeft de TDF voor mij de GTO verslagen? Absoluut. De TDF is sneller (ja dat merk ik echt), in mijn opinie mooier, en de TDF klinkt mooier. Ook dit heb ik met eigen oren kunnen vergelijken. Eigenlijk heb ik alleen maar goede dingen te zeggen over deze auto, het is echt mijn droomauto geworden. En het mooiste is nog wel: als je er een hebt gekocht rechtstreeks van Ferrari ga je er ook goed winst op maken.

 

Ferrari F12 TDF

Neem een Ferrari F12, geef die 40 pk extra en maak 'm wat lichter. Dan komt er iets uit genaamd de Ferrari F12 TDF. Het lijkt mij mooi om te debuteren op TheSupercarMagazine met mijn rij-impressie van deze auto. De F12 TDF heeft een 6,2 liter V12 met maar liefst 780 pk en 705 nm koppel. De remmen zijn afkomstig van de Laferrari, zodat ze passen op de vergrote voorbanden van de auto. Voor de rest zijn er overal op de auto spoilers toegevoegd waaronder op de ramen van de inzittenden. De auto heeft er 2,9 seconden voor nodig om op…

Beoordeling

Handling - 7
Prestatie - 9
Comfort - 8
Geluid - 10
Design - 9
Interieur - 10

8.8

Algehele Beoordeling

Al met al is de Ferrari F12 TDF een fantastische allrounder. De auto is ontzettend snel, comfortabel en ruim van binnen met een navigatie systeem en andere benodigdheden. Het geluid is van een andere wereld, geniet ervan nu het nog kan.

User Rating: 2.55 ( 1 votes)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Ferrari Laferrari

De kunst van de stijgende waarde

Toen ik een jaar of twee geleden had meegereden in een Ferrari LaFerrari, vertelde ik …

About Jonas

Jonas is gek op auto's en vooral op Ferrari's. Lees zijn reviews over vooral de Italiaanse pareltjes!