Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een beest uit Italië, genaamd Italdesign Automobili Speciali. En ja, speciaal is ‘ie zeker.

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

De nieuwe wagen uit Italië is gebaseerd op de Lamborghini Huracan. Echter zal deze hardcore versies maar uit 5 auto’s bestaan. De auto komt met een aluminium en carbon chassis die meer cooling gaten en aero componenten heeft dan je ogen kunnen bevatten. De auto zal natuurlijk ook Italiaans snel zijn: 3.2 seconden naar 100 km/u en na 330 houdt ‘ie het voor gezien. Dit allemaal aangedreven door een atmosferische V10 van 5.2 liter. En ook al ziet de auto eruit als een bozere Lamborghini wiens neus 40 cm langer is geworden: de auto is ook gewoon voor de normale weg. En ja dat is gekeurd. Oh, en hij zal ook te zien zijn op Geneva.

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Wat is Italdesign?

Goede vraag. Om eerlijk te zijn kwam ik er pas achter dat het bestond toen ik er vandaag over hoorde. Blijkbaar bestaan ze al voor 50 jaar. Italdesign is voor ongeveer 90% van het Duitse Volkswagen, omdat Italdesign zelf van Lamborghini is. Wat ze doen: auto’s maken, dingen stylen, virtueel reality dingen en management dingen. Duidelijk?

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Audi Stopt met Le Mans

Audi stopt met Le Mans en gaat naar Formule E

Het is definitief. Audi trekt de stekker uit de beroemde 24h Le Mans en gaat …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: