Te Koop: Maserati MC12 Corsa

Één van de bijzonderste en meest gewaardeerde supercars ter wereld is te koop gekomen in Canada. De 2005 Maserati MC12 Corsa door Edo competion staat nu officieel te koop in Canada.

Deze Maserati is de brute versie van de al brute MC12. Hij is speciaal gemaakt voor een klant van ZR auto en er is er ook maar 1 van. Samen met alle papieren en de declaratie dat ‘ie straat legaal is, is het de bijzonderste Maserati ooit gebouwd. Voor een kleine  $1.95 miljoen is deze legende van jou.

 

Moeilijke Motor

De Maserati MC12 Corsa wordt aangedreven door een 48 kleppen V12. Echter heeft de motor van deze MC12 heel wat meer toeters en bellen dan de ‘normale’. Zo heeft hij speciale F1 slipper style hoge- compressie gesmede zuigers, speciale nokkenassen, Ti klepveren, Ti staven, Ti kleppen, roestvrij verstelbare two-stage uitlaat, long-tube headers, brandstof koelsysteem, en nog veel meer.

Met deze nogal ingewikkelde motor produceert de MC12 Corsa 840 pk. Naar 60 mijl per uur schiet hij in 3.0 seconden. Naar de honderd is nergens te vinden. De top snelheid ligt op 330 km/u. De Maserati MC12 Corsa was gebouwd om te concurreren tegen de Ferrari FXX, maar ook om te voldoen aan de eisen van Maserati haar klanten.

Maserati MC12 Corsa

De enige straat legale Maserati MC12 Corsa staat te koop in Canada in een mooi oranje kleurtje. Op deze site treft u de supercar aan.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: