De kunst van de stijgende waarde

Toen ik een jaar of twee geleden had meegereden in een Ferrari LaFerrari, vertelde ik mijn moeder wat de prijs van deze auto was. Ik vertelde haar dat de LaFerrari 1,2 miljoen had gekost. “wat dom van de eigenaar zeg, wie besteed er nou zoveel geld aan een auto?”. Ik moet haar daarin wel gelijk geven, maar toen ik vertelde dat deze auto 2e hands weer wordt verkocht voor 2,5/3 miljoen begreep ze het opeens helemaal. Van auto’s verwacht je dat de waarde daalt naarmate je ‘m gebruikt, maar bij sommige auto’s ligt dit iets anders. Hoe kan dit?

De waarde van iets (wat dan ook) wordt bepaald door de zogeheten vraag en aanbod. Een voorbeeld: als er een overschot is van spinazie wordt het voor niet veel geld verkocht vanwege de concurrentie van andere boeren. Er is genoeg spinazie en dus meer aanbod dan vraag. Dit jaar is echter de spinazie oogst mislukt, er is dus automatisch meer vraag dan aanbod, wat resulteert in een stijgende prijs. Bij auto-fabrikanten is dit in feite hetzelfde, al heeft de ene fabrikant het spelletje beter begrepen dan de andere, ook al hebben ze er zelf geen profijt bij.

Als een merk  als Peugeot een auto uitbrengt (bijvoorbeeld de 108) dan bouwen ze er heel veel van, niet alleen op bestelling. Hun enige doel is om er zoveel mogelijk te verkopen, wat te begrijpen is. De meer exclusieve merken doen dit anders. Voor het gemak neem ik Ferrari even als voorbeeld, aangezien deze auto’s kenmerkend zijn voor een stijging in waarde. Soms brengt Ferrari een auto uit zoals de California T, deze auto kost op dit moment 218.000 euro, maar zal na een paar jaar 2e hands voor een halve ton minder van de hand gaan, er worden namelijk een hoop California T’s gemaakt. Maar soms brengt Ferrari een hele speciale auto op de markt, neem bijvoorbeeld de 458 Speciale Aperta, of de F12 tdf. Deze auto’s zijn gelimiteerd geproduceerd waardoor er minder auto’s worden gemaakt dan er kopers zijn. Als jij dan door de fabriek wordt geselecteerd om er een te mogen kopen (hiervoor moet je in het geval van Ferrari al een hoop andere modellen hebben, en niet de minste) krijg je dus eigenlijk gratis geld. Huh? denk je dan misschien. Dit heeft weer te maken met het vraag en aanbod, want als jij besluit dat je jouw Aperta niet meer wil, zijn er nog wel mensen die de eerste keer achter het net visten. Nadat jij een paar jaar hebt genoten van je mooie Ferrari is er iemand die ‘m van je voor geld wil overkopen. Prachtig toch? Hierom moet je dus ook nooit nee zeggen tegen een gelimiteerde editie van een gerenommeerd automerk. Bij merken als Porsche, Mclaren en soms Alfa Romeo werkt dit ook.

Lamborghini zei je? Lamborghini heeft het nou net niet helemaal begrepen, een gelimiteerde oplage van een auto is niet het enige wat nodig is om de waarde omhoog te laten gaan. Ik kan namelijk ook wel een Audi a2 op de markt brengen waarvan er maar 100 gebouwd, alleen wil dan nog steeds niemand hem kopen omdat het nog steeds een piece of sh*t is. Lamborghini brengt ook gelimiteerde oplagen uit van modellen uit, alleen begrijpt iedereen dat deze niet veel verschillen met het originele model waar er 4000 van geproduceerd zijn. De Lamborghini Centenario bijvoorbeeld is in feite gewoon een Aventador met een ander lichaam. Je kunt Kim Kardashian wel andere kleding aantrekken, maar als je ze uittrekt zie je nog steeds een oude vrouw. Hierdoor stijgt de waarde van een Lamborghini bijna nooit en snakken ze gewoon naar kopers voor hun veel te dure gelimiteerde modellen, terwijl ze bij Mclaren bijvoorbeeld in de rij staan voor een 675LT. Het moet dus echt een bijzondere aut0 zijn, investeer dus niet in een Lamborghini lieve kinderen.

Porsche heeft de 918 (er zijn er 918 gemaakt) die pas was uitverkocht na een jaar, hierdoor stijgt de waarde voornamelijk bij modellen met het Weissach paket. Mclaren had de P1 met 350 oplagen, waarbij het ook nogal sloom op gang ging met de verkoop, maar inmiddels blijft de waarde alleen maar stijgen. Ferrari had de LaFerrari (499) modellen, deze waren allemaal al uitverkocht voordat de pers er überhaupt over gehoord had. Laat dat even bezinken.

Kun je winst maken met een auto? Ja. Als het een gerenommeerd merk is, en het model ook echt speciaal is en er niet veel van worden gemaakt, dan is het een  best veilige investering. Let wel even op of er geen stier op het logo staat.

Van de redactie

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Auto's om een coup meet te ontvluchten

De 10 beste auto’s om Nederland te ontvluchten mocht er een coup gepleegd worden

Precies een week geleden trachtte een paar optimistische mensen een militaire coup te plegen. Het …

About Jonas

Jonas is gek op auto's en vooral op Ferrari's. Lees zijn reviews over vooral de Italiaanse pareltjes!