Lamborghini Murcielago Review

Gespannen Ging ik gisteren op mijn fiets met 1 PK naar de ontmoetingsplek om een ritje te mogen maken in de Lamborghini Murcielago. Rijden in een Lamborghini voor het VAG-tijdperk met 580 PK? Als ik iets vaak hoor over Lambo’s is het wel dat ze eng zijn om te rijden. Ben benieuwd dacht ik.

Lamborghini Murcielago

Ik gluur door de brievenbus van de garage en kijk uit op de stier die moest worden getemd. Alsof het beest was opgesloten, net als bij stierenvechten. De garage opent en mijn god. Ik werd meteen verliefd op het uiterlijk. Met in mijnn achterhoofd het feit dat deze auto uit 2002 komt kijk in naar de Lamborghini Murcielago. En wat is ie prachtig. In glanzend Oranje stond ie daar te wachten. Dit is een auto, die er simpelweg vanuit elke hoek goed uit ziet. De auto had ook nog eens zwarte velgen, en daar heb ik nou eenmaal een zwak voor. Goed, genoeg over het uiterlijk: Time to drive, als passagier dan.

Lamborghini Murcielago

Ehm, even kijken, hoe krijg ik die deur open? Oh ja daar gaan ze, letterlijk verticaal omhoog, spectaculairder kan haast niet. Het interieur daarentegen is niet mooi klassiek, maar ook niet modern. Niet zo mooi dus, maar dat is ook niet erg belangrijk in een supercar. Wat meteen opvalt is dat je in een Murcielago niet naar voren kijkt maar als passagier een beetje naar links, met dank aan de stoelen. De motor start op en ik weet het nu zeker dit is serious business. Uitgezwaaid door de hele buurt gaan we op pad. Meteen accelereren we vol de straat uit, met een geluid wat me doet denken aan een aventador, maar dan veel rauwer, en sorry Lambo, veel mooier. Terwijl we staan te wachten voor het stoplicht merk ik dat al de aandacht op mij gericht is. Mannen hebben opeens geen aandacht meer voor hun vrouw, of ze zeggen tegen hun zoon “kijk een Lamborghini” merkte ik op dankzij mijn lip-lees kunsten. Terwijl we weg rijden merk ik meteen dat er al een vooroordeel bevestigd is (vooroordelen zijn niet altijd negatief). Ik verwachtte totaal geen luxe, maar een dolle stier waar je hard voor moet werken. Dat klopt, waar je in een Ferrari een knuffel krijgt van de Race-gordels zit je in deze Lambo op een stoel die net niet om je schouders past, met een normale riem. Ik werk ook hard voor jou, straalt de auto uit. We rijden de snelweg op en gaan meteen vol gas weg. Jezus wat gaat dat hard! Het is een zware auto met vierwielaandrijving wat je het idee geeft dat je in een niet te stoppen auto rijdt. Het feit dat de Murcielago net zoals bijna elke andere Lamborghini vierwielaandrijving heeft was ik even vergeten. Dit resulteerde bijna tot bruin leer in plaats van zwart. Meteen daarna reden we hard de bocht door om vol uit te accelereren. Op dat moment gierde de adrenaline door mijn lijf. Ik heb in veel Ferrari’s gereden en niet de minste. Soms met bijna 2x zo veel PK, maar ik heb nog nooit zoveel spanning, adrenaline en plezier gehad in een Ferrari als in de Murcielago, ook al komt de 458 in de buurt. Ik voelde me gegijzeld door de woeste V12 die constant in m’n oren zat te brullen. het deed me denken aan het stockholm syndroom. Je gaat houden van de gijzelaar. Uiteindelijk ging dat weg en voelde ik me de king of the road. Tal mensen kijken naar je in zo’n auto. Kinderen van 14 met hun Iphone 6 filmen vanuit de auto. Of gezinnen die rustig in hun zuinige 2 liter TDI Golf rijden. Kinderen achter de gameboy, mams doet de make-up. De kinderen hadden niks door maar hoorden van hun vader dat er een Lamborghini reed. Verschrikt keken ze om zich heen en daar gingen de vingertjes. Prachtig gevoel. Even het middelpunt van alles zijn.

Lamborghini Murcielago

Dan merken we dat het brandstofmetertje kapot is. Het blijft ten slotte een Lamborghini. We besloten om te gaan tanken, better safe than sorry. Ik vraag of ik een foto mag maken van de auto met de deuren omhoog. “je mag alles”. dat doe ik dus, maar meteen stroomden er al weer mensen op de auto af om foto’s te maken. We laten de auto staan met de deuren open om te tanken. Eenmaal terug valt het me op dat ook deze auto een gezicht heeft. Hij kijkt je lief aan op de een of andere manier. De boze stier werd een blije stier. Om de motor weer even goed op gang te helpen gaan we er weer vol gas vandoor. Dit had ik niet verwacht dus schoot ik vol in de stoel naar achter. Wat. Een. Auto. Op dat moment werd ik helemaal verliefd op de Lamborghini Murcielago. Een auto die verre van perfect is, maar waar je ontzettend veel van gaat houden. Vol karakter door de handgeschakelde atmosferische V12. Door vierwielaandrijving een fijne reisauto. Een waanzinnig geluid, maar het mooiste is nog wel, dat deze auto van voor de overname van Audi was ook al hoor je dan soms wel wat gekraak en gesteun. Dat is waarom ik deze auto wilde rijden, omdat de Lambo’s van tegenwoordig verantwoorde patserbakken lijken.

Lamborghini Murcielago

De auto voelt dus heel snel aan, heeft een fantastisch geluid en rijdt veilig, maar wel ontzettend hard. Het voelt veel minder hightech dan bij een Ferrari en dat is zowel een pro als een contra.

Ik heb een geweldige dag gehad met dank aan de geweldige eigenaar die het mogelijk maakt om mij de mooiste auto’s te laten testen. Dank u wel als u dit leest.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Ferrari Laferrari

De kunst van de stijgende waarde

Toen ik een jaar of twee geleden had meegereden in een Ferrari LaFerrari, vertelde ik …

About Jonas

Jonas is gek op auto's en vooral op Ferrari's. Lees zijn reviews over vooral de Italiaanse pareltjes!