Hij leeft nog! De Nederlandse Koenigsegg!

Het was een primeur toen deze Nederlandse Koenigsegg gespot werd op de Nederlandse weg. Lange tijd hebben we de Koenigsegg CC8S niet gezien en gingen we ervan uit dat hij weg is. Echter is het tegendeel bewezen tijdens een rally in Zweden!

De Koenigsegg CC8S is het eerste productie model van Christian Von Koenigsegg. Het was de start van een lange droom om een supercar te bouwen die schoon, efficiënt, elegant, maar zeker ook snel was. Een auto die afweek van de rest van de auto’s, maar nog steeds betrouwbaar en goed was. Acht jaar van ontwikkeling zat achter deze droom. En toen hij er was was het een dream come true. Er zijn uiteindelijk maar 6 modellen gebouwd van deze droom. Dat 1 van deze 6 auto’s in Nederland staat is dus wel heel bijzonder.

De Nederlandse CC8S werd voor het eerst gezien in 2010 en voor het laatst in 2012, tijdens Supercar Sunday in Assen. We hebben vaak gehoord dat de Egg nog in een garage stond naast Ferrari’s en Lambo’s. Echt bewijs hebben we echter nooit mogen ontvangen. Tot vandaag! De Nederlandse Koenigsegg blijkt deel te nemen aan een Koenigsegg Rally in Zweden. Zie hieronder het filmpje en let op de kenteken platen!

 

De Koenigsegg CC8S heeft een geweldige topsnelheid van 390 km/u. Met een 4.7 liter V8 snelt de Koenigsegg naar 100 onder 3.5 seconden. De auto werd voor het eerst ten toon gesteld in 2000 op de autoshow van Parijs. De productie startte in 2002 en eindigde in 2003. In totaal zijn er 6 exemplaren gebouwd waarvan er 2 voor de Engelander zijn gebouwd.

Iedereen die deze week zich op de snelweg bevindt of op Schiphol: houdt je ogen open, want misschien kom jij dit schatje wel tegen!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: