(Nu al) Te Koop: Aston Martin Vulcan

Gister praatten we nog over de nieuwe Hypercar van Aston Martin. Vandaag is er iets anders aan de hand bij Aston Martin. Iets over een eerdere race wagen. Volgens mij de Aston Martin Vulcan. Paar miljoen, misschien?

Dat deze Aston Martin Vulcan te koop staat is best wel een uitzondering. Er bestaan er namelijk maar 24. Het is best wel duidelijk dat de Vulcan op dezelfde markt kwam als de FXXK en de McLaren P1 GT-R. Ook was het nogal lastig om op deze markt te komen aangezien Aston Martin zijn klanten al min of meer had uitgezocht. Toen het ding op de markt was moesten klanten 2.5 miljoen aftikken voor de Brit. De Aston Martin Vulcan maakte zijn debuut op Geneva in 2015 en de leveringen zijn begin van dit jaar gestart. De bezitter wilt er dus waarschijnlijk veel geld aan verdienen door hem nu al te verkopen.

Aston Martin Vulcan
Aston Martin Vulcan: Deze is het niet.

De Aston Martin Vulcan is dus net nieuw. Het beest wordt aangedreven door een mega 7 liter V12 die maar liefst 800 pk produceert. De auto lijkt nog een beetje op de One-77, maar deze is toch echt alleen voor het circuit. Daar hebben de Britse automakers ook aan gedacht bij het maken de bruut. De auto heeft namelijk allerlei snufjes die je op een gewone peperdure auto niet zal terugvinden. Zo heeft deze wagen onder het rechter achterlicht een stekker ingang, bedoeld voor een speciale pomp. De auto gaat na het insteken van de pomp een paar centimeters omhoog en alle banden kunnen vervangen worden. Ook maakt de Brit gebruik van het Castrol Nexcel systeem, die het mogelijk maakt om de olie in 90 seconden te vervangen.

Waar de Vulcan vandaan komt is niet bekend. Wat de eigenaar hoopt op te brengen weten we rond augustus. Dan wordt de Aston Martin Vulcan namelijk geveild op de Mecum’s Monterey veiling.

Aston Martin Vulcan

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: