Rimac Concept One sloopt Nürburgring record houder.

Een tijdje geleden vond Car Week plaats in Amerika. Een week die volop in het teken stond van, je raad het al, auto’s. De meeste mensen kwamen er naar toe voor de auto’s die een geur produceren dat benzinedamp heet. Andere, zoals Salomondrin, die zien ook graag een auto met batterijen, 1088 pk en een sprintje naar 100 km/h in 2,6 seconden.

Het gaat hier niet over een één of andere nieuwe Tesla, maar dé Rimac Concept One. Terwijl Tesla zich vooral bezig hield met de gezinsauto, is een 28 jarige Kroaat erop los geslagen om een ware supercar te maken. Een auto die net de miljoen aantikt qua prijs en een top snelheid bereikt van 355 km/u. De hypercars van nu krijgen bij het bereiken van deze snelheid meestal te kampen met oververhitting. De Rimac Concept On niet. Dankzij een vloeistof koelingssysteem en een snufje design weet de Rimac de dragstrip te overleven zonder problemen achteraf.

Porsche 918

Porsche heeft met hun 918 Spyder Weissach een ronde record over de ‘Ring gezet. Voor wie de Nurburgring niet kent, het is een heel moeilijk circuit van 22,8 kilometer en er gebeuren regelmatig ongelukken. Met een recordtijd van 6 minuten en 57 seconden is de Porsche 918 Spyder tot de dag van vandaag de snelste productie auto rond de ‘Ring. Vaak wordt deze Porsche ook gezien als de best van de Holy Trinity (Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari, Mclaren P1). Dit komt voornamelijk dankzij het goede traction control-systeem van de Porsche 918. Qua look zou ik toch altijd voor de P1 of LaFerrari gaan.

Porsche 918 spyder

Rimac Concept One

De auto is uitgerust met carbon keramische remschijven, sublieme aërodynamica en een interieur dat uit de hemel is komen vallen. Via het dashboard kan de bestuurder zelf kiezen hoe de auto aangedreven wordt. Oftewel, je kan alle kracht naar achter sturen, naar voren of verdeeld over alle wielen! Bovendien heeft de auto een rendement van boven de 90%.

Rimac Concept One

Wat Rimac echter niet had was geld. Ja, een hypercar ontwikkelen is echt geen koopje. Omdat Rimac zo goed was met technologie zijn ze andere bedrijven gaan helpen met hun technologie. Tenzij je de laatste jaren onder een steen hebt geleefd moet je het merk Koenigsegg wel kennen. Hun laatste model, de Koenigsegg Regera, is een hybride met een batterijen pakket ontwikkeld door Rimac! Ook hebben ze een belachelijk snelle fiets ontwikkeld die beschikt over een soort van launch control systeem.

Rimac Concept One

Als het aan mij ligt ziet de toekomst er zo uit. Maar hoe denk jij erover? Moeten we de elektrische supercars maar accepteren of moet de benzine auto’s zich beteren?

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: