Top 5 highlights van Mondial de l’automobile

In Parijs vond er afgelopen weken een auto show plaats. Mondial de l’automobile is, net als vele andere auto shows, de plek waar automerken hun nieuwe modellen kunnen presenteren. De een is net wat populairder bij het publiek dan de ander. Hier zijn 5 prachtige auto’s die zeker heel populair waren bij het publiek!

 

5. Porsche Panamera Turbo 2017

Het is misschien even kijken, maar dit is toch echt de nieuwe Porsche Panamera. De nieuwe  generatie Panamera is ietsje hoger, breeder en langer dan zijn voorganger. Maar dat is natuurlijk niet het enige. De Duitser heeft een interieur gekregen met Glasslook panelen met een display sterk te herkenen uit die van een smartphone. Het uiterlijk en snelheid moet gaan concurreren met de Audi A7, terwijl het interieur en luxe het op gaat nemen tegen de Tesla Model S. Het mooiste aan het hele verhaal van de Panamera Turbo is de spoiler die opent als een tuintafel. Voor vele de reden om de Panamera op te zoeken in Parijs.

Porsche Panamera Turbo 2017: Mondial de l'automobile    Porsche Panamera Turbo 2017: Mondial de l'automobile

 

4. Audi R8 V10 Spyder

Lamborghini is wellicht afwezig bij de Parijs Motor Show, maar hun motoren zijn er zeker weten wel bij! Audi’s nieuwe open dak heeft deze 2 weken de kans om te stralen voor het publiek. Het is eigenlijk hetzelfde concept als de vorige R8 Spyder, maar de looks zijn er wat op vooruit gegaan. Ook is alles wat meer bestuurders gericht geworden dankzij het stuur van de Chiron (waar alle knopjes aan zitten). Verder is eigenlijk alles hetzelfde als in de dichte R8, wat inhoud dat de Spyder naar 100 zal sprinten in 3,3 seconden en een top bereikt van 330 km/u. Dat de wagen zoveel enthousiaste oogjes naar zich toe trekt spreekt voor zich.

Audi R8 Spyder 2017: Mondial de l'automobile    Audi R8 Spyder 2017: Mondial de l'automobile

 

3. Renault TreZor

Renault komt met een spectaculaire blik in de  toekomst binnen gerold bij de Mondial de l’automobile. De TreZor is lang geheim weten te houden, maar 1 dag voor zijn officiële debuut mocht het niet baten. Het design is ontworpen om verliefde koppels tevreden te stellen op hun weekendje uit. Een GT dus. De auto is volledig elektrisch en daarvoor heeft Renault ook hun technologie uit de Formule E gebruikt (waarin ze 1ste staan). Om de auto te besturen hoef je natuurlijk geen coureur te zijn. Het hele interieur is hypermodern en oogt heel schoon. Het mooiste is nog hoe de auto zich opent. De hele bovenkant komt omhoog als een soort van koffer.

Renault TreZor: Mondial de l'automobile    Renault TreZor: Mondial de l'automobile

 

2. Mercedes-Maybach Vision 6

“Ik heb de langste!” kon Mercedes heel trots melden de afgelopen weken. Nadat de auto aanwezig was op car week mocht ‘ie alweer door naar Parijs. De auto is een luxueus yacht van 5,7 meter voor op de weg. Bij zijn grootte voorkant hoor ik je al denken aan een hele dikke V12, maar helaas hij is elektrisch. De actieradius bedraagt 500 km en de auto kan een maximaal vermogen van 750 pk leveren. De topsnelheid is begrenst tot 250 km/u en het welbekende sprintje is geklaard in minder dan 4 tellen. Gelukkig duurt het maar 5 minuten opladen als je 100 km moet gaan knallen. Verder is het interieur een 360º lounge volgens Mercedes. Tussen het display door is wat hout te vinden om het moderne te compenseren met wat klassiek.

Mercedes Maybach Vision 6: Mondial de l'automobile    Mercedes Maybach Vision 6: Mondial de l'automobile

 

1. Ferrari LaFerrari Aperta

Eigenlijk was de hele Ferrari stand een aandachtspuntje op de Mondial de l’automobile, maar waar het nou echt om ging was de LaFerrari Aperta. De afgelopen maanden begon het al met de LaFerrari Aperta uitnodigingen die richting échte Ferrari verzamelaars gingen. Vervolgens kwamen de eerste spyshots voorbij vervolgd door een foto van de Aperta vanuit Ferrari zelf. In totaal komen er 200 Aperta’s in de handen van eigenaren en 9 blijven bij Ferrari zelf. De eerste honderd uitgenodigde klanten moesten ongeveer anderhalf miljoen neerleggen voor de snelle cabrio. De laatkomers waren 2 miljoen euro armer. Behalve dat het dak eraf gezaagd is heeft Ferrari ook zijn  koolstofvezel chassis op een aantal plekken flink verstevigd. Aan de aerodynamica is ook wat gesleuteld. De motor is niet aangeraakt. Dit houdt in dat de Aperta met een 6,3 liter V12 gekoppeld aan een KERS systeem 963 pk levert. Geef de open dak 3 seconden en hij is bij de 100, geef hem nog wat extra tijd en hij zit bij de 350 km/u. Naast dat de auto geen dak meer heeft is er ook een tweede kleur toegevoegd, namelijk de lijntjes over de voor- en achterkant van de auto. Details, daar draait het om.

10404261-ferrari-aperta-quelle-est-la-nouvelle-ferrari-devoilee-au-mondial-de-l-auto  Ferrari LaFerrari Aperta: Mondial de l'automobile

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Check Also

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Holy shit: Italdesign Automobili Speciali

Ja, wij zijn wakker geschut uit onze paar maanden durende dood. Wakker geschut door een …

About Douwe

Douwe schrijft over events en het laatste nieuws, maar bekijk ook zijn foto reportages. Volg Douwe ook op Instagram: